e-Novice
Sedež podjetja Dunajska cesta 106
1000 Ljubljana
E: info@agado.si
T: 01 / 566 31 11
G: 041 / 616 998
F: 01 / 566 31 12

Delovni čas:
Ponedeljek - Petek
08:00 - 16:00
Linkedin
Agencija za mlade Punkt Brežice Černelčeva cesta 3
8250 Brežice
E: posavje@agado.si
T: 07 / 496 61 16
G: 040 / 190 532
F: 07 / 496 61 15

Delovni čas:
Ponedeljek - Petek
07:30-15:30

Ponujenih 10 milijonov EUR za razvoj kompetenc zaposlenih starih 45+

Objavljeno: 28.08.2019
 
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je objavil javno povabilo podjetjem za pridobitev do 1.800 evrov spodbude za usposabljanje starejšega zaposlenega (starejši zaposleni je definiran kot zaposleni, ki dosega starost nad 45 let). 
Učinkovito upravljanje starejših zaposlenih namreč vpliva na dolgoročni razvoj posameznega podjetja, njegovo konkurenčnost in uspešnost, zato mora postati ena izmed ključnih prioritet podjetij. Javni sklad si slednje prizadeva spodbujati preko ponujanja finančnih spodbud ter izobraževanj. 
Financiranje: Vsega skupaj bo posamezno podjetje lahko pridobilo do tri tisoč evrov za pripravo strategije za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih. Za  razvoj kompetenc posameznega starejšega zaposlenega, pa bo podjetje lahko pridobilo do 1.800 evrov.
Prijave: Sklad bo prijave začel sprejemati 26. avgusta in vse do 30. oktobra 2019 oziroma do porabe denarja. Za vzhodno kohezijsko regijo je predvidenih šest milijonov evrov, za zahodno pa štiri milijone evrov. Letos načrtujejo vključitev 1.221 starejših zaposlenih od 45 let (zlasti od 50 let), prihodnje leto pa 4.884 starejših. 
 
Namen razpisa: ponuditi podporo podjetjem za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih in doseči njihovo fleksibilnost in pripravljenost za podaljševanje delovne aktivnosti. Finančne spodbude so namenjene podjetjem vseh velikosti in iz vseh panog in tudi samozaposlenim. Spodbude so odprte za aktivnosti vse do leta 2021. 
 
Razpis je razdeljen v dva sklopa:
sklop A: priprava strategije za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih – na voljo je 820 tisoč evrov, podjetje pa lahko pridobi od 1.500 do tri tisoč evrov, odvisno od števila zaposlenih v podjetju; 
sklop B: razvoj kariere s krepitvijo kompetenc starejših zaposlenih – na voljo je 9,18 milijona evrov, podjetje pa lahko za posameznega zaposlenega pridobi od 300 do največ 1.800 evrov – sklop je sestavljen iz treh delov: izdelava načrta osebnega in poklicnega razvoja starejših zaposlenih (aktivnost ni sofinancirana), udeležba v motivacijskih programih za starejše zaposlene in usposabljanja na področju osebnega in kariernega razvoja ter pridobivanje kompetenc starejših zaposlenih (pridobivanje mehkih kompetenc, splošna usposabljanja, poklicno specifična usposabljanja).
Več informacij si preberite tukaj
 
Jeseni do brezplačnih delavnic za boljše upravljanje starejših zaposlenih: Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI), se imenuje projekt znotraj sklada, ki ponuja izobraževanja in vrsto aktivnosti, s katerimi bi podjetja okrepila kompetence starejših zaposlenih ter ozaveščala o negativnih demografskih trendih in potrebnih prilagoditvah nanje. 
V jeseni 2019 je sklad napovedal brezplačne delavnice Zavzeti ASI. Predvidoma  bodo delavnice potekale septembra in oktobra v Laškem. Rok za prijavo je 18. avgust. Delavnice so namenjene direktorjem, vodjem kadrovskih služb in kadrovnikom, ki se ukvarjajo z razvojem zaposlenih. Več o delavnicah si preberite tukaj
 
Informiranje: Sklad je sicer pripravil tudi katalog več kot 60 ukrepov, ki lahko delodajalcem pomaga s praktičnimi rešitvami pri upravljanju starejših zaposlenih. Priročnik, ki so ga posodobili novembra lani, ponuja rešitve s področja promocije in varovanja zdravja, ergonomije in prilagoditve dela, razvoja kompetenc in usposabljanj, medgeneracijskega povezovanja in zavzetosti. Katalog ukrepov si pogledate tukaj . 

Vir: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, 2019