e-Novice
Sedež podjetja Dunajska cesta 106
1000 Ljubljana
E: info@agado.si
T: 01 / 566 31 11
G: 041 / 616 998
F: 01 / 566 31 12

Delovni čas:
Ponedeljek - Petek
08:00 - 16:00
Linkedin
Agencija za mlade Punkt Brežice Černelčeva cesta 3
8250 Brežice
E: posavje@agado.si
T: 07 / 496 61 16
G: 040 / 190 532
F: 07 / 496 61 15

Delovni čas:
Ponedeljek - Petek
07:30-15:30

Namestitev za študente v socialni stiski

Objavljeno: 18.10.2017
  |  Kategorija: Študentje in dijaki
Študentska hiša SRCE se nahaja na Kersnikovi 4 v Ljubljani in ponuja namestitev enajstim študentom ali študentkam. Namenjena je tistim študentkam ali študentom, ki so se zaradi različnih okoliščin znašli v socialni stiski. Študenti in študentke so nastanjeni v prenovljenih, svetlih in prostornih dvoposteljnih sobah, opremljenih z dvema posteljama, pisalnima mizama in omarama. Delijo si kuhinjo, dnevno sobo in kopalnico. 

Študentje so oproščeni plačila najemnine, plačati morajo le stroške bivanja, in sicer 50€ na mesec. Posamezen študent ali študentka lahko v Študentski hiši SRCE preživi en študijski semester, in se v tem času v miru posveti študiju, osebnostnemu razvoju ter reševanju socialne stiske. Osnovni namen je pomagati študentom in študentkam v stiski, in sicer tako, da se jim preko brezplačnega  bivanja v Študentski hiši SRCE omogoči lažje reševanje njihove trenutne socialne stiske. Poleg tega pa želimo študentkam in študentom olajšati študij ter prispevati k dostojnejšemu življenju v času študija.

PRIJAVA

Razpis za prijavo je objavljen tukaj in bo odprt do zapolnitve prostih mest.

Na razpis se lahko prijavijo tiste prosilci/ke, ki izpolnjujejo splošne pogoje, in sicer ki:
– imajo status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju;
– so prvo leto brez statusa študenta in so hkrati še vedno vpisani na visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani (»pavzirajo«) ter niso v rednem delovnem razmerju ali prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje v evidenco brezposelnih oseb.

Subvencionirano bivanje se lahko odbori tudi študentu oz. študentki ŠOU v Ljubljani s tujim državljanstvom, vendar le v primeru, da poleg zgornjega pogoja hkrati izpolnjuje še naslednji pogoj:
– ima v Republiki Sloveniji urejeno začasno bivališče že vsaj eno leto;
– ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj šest mesecev.

Do namestitve v Študentski hiši SRCE bo upravičenih prvih 5 prosilcev ali prosilk, ki bodo zbrali/e zadostno število točk.

Postopek prijave
Prosilec/ka se na razpis za namestitev v Študentski hiši SRCE prijavi z oddajo izpolnjene vloge in zahtevane dokumentacije. Nato vlogo pregleda naša komisija, ter v primeru nepopolnosti le-te prosilca/ko pozove na dopolnitev. Ko je vloga popolna, jo komisija oceni.
Prosilce in prosilke, ki so do subvencioniranega bivanja upravičeni, Zavod Študentska svetovalnica pozove na uvodni pogovor, kjer upravičenec/ka podpiše Nastanitveno pogodbo za bivanje v Študentski hiši SRCE, se seznani s pravilnikom in hišnim redom, ter se dogovori vse potrebno o vselitvi in samem bivanju.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdete v razpisni dokumentaciji na koncu te objave, kjer najdete tudi obrazce za prijavo na razpis.

Vse informacije v zvezi s prijavo ter postopkom lahko dobite po elektronski pošti na naslovu tilen@svetovalnica.com ali po telefonu na tel. št. 01/438 02 53.

Priloge
 Študentska hiša vloga AGADO
 Študentska hiša razpis

Vir: prispevek in slika (http://www.svetovalnica.com/hisa-srce)